November 23, 2019

Te gast bij Waarheen, Waarvoor Radio NH, presentator Koop Geersing

Op zondag 24 november was ik te gast bij het radioprogramma Waarheen, Waarvoor met presentator Koop Geersing van Radop NH, om te praten over de tentoonstelling de Laatste, waar de foto's te zien zijn van overlijden van mijn hondje Joerie. Het is overigens een verrassend licht en levendig gesprek geworden over de dood maar vooral over het leven. 

Luister hier naar het interview.

December 03, 2019

​Waarom bewaren we de dikste tranen voor de dood van onze dieren?

In uitvaartmuseum Tot Zover opende onlangs de tentoonstelling De laatste aai - eerbetoon aan dode dieren. De expositie is een aanrader als je meer wil weten over hoe de mens omgaat met dode dieren of als je even een stevig potje wil janken.

 

Het hoogtepunt! Dat was voor mij de fotoserie Joerie, mijn laatste dagen met mijn geliefde hond, van Simone Henken. De fotograaf fotografeerde zichzelf en haar stervende hond en ook al is het uiterst sentimenteel en melodramatisch in beeld gebracht: als je het hierbij droog houdt, heb je geen ziel, man. Ik keek ernaar, dacht terug aan toen ik ooit The Lion King in de bioscoop zag moest ik al huilen om de dood van Simba’s vader, ik dacht terug aan het hondje Trixie, ik dacht terug aan de tranen van mijn zus toen de muizen overleden. 

September 19, 2016

Waarom Amerikanen voor Trump kiezen

Op mijn rondritten door Florida ontmoette ik Andy, een wapenhandelaar en overtuigd republikein, countryboys zoals Gary, stoere cowboys op enorme trucks, lieve dames die ik ontmoette bij yoga, Chuck Kanehl die verkozen wil worden tot sheriff, cursisten bij een schietcursus en pensionada’s.
Mijn onbeschaamde vragen (in de ogen van Amerikanen) waren telkens: Op wie ga je stemmen en draag je een wapen? Maar ja, aan ‘Simoon from Holland’ wilden ze wel antwoord geven.
Alle gesprekken en foto’s bij elkaar vormen een portret van landelijk Amerika waarbij je meer begrijpt van de beweegredenen van de ‘locals’, ook al is het als Europeaan soms moeilijk zo niet onmogelijk, om het ermee eens te zijn.

 

Signalen, kledingstijl voor op het werk

In het boek ‘Signalen’ neemt Claudia Hulshof je mee in de gedetailleerde zoektocht naar een eigen kledingstijl, rekening houdend met type lichaam, karakter, branche en positie op de werkvloer.

Door de vele foto’s krijg je een goed inzicht in de verschillende stijlen en de mogelijkheden die het voor jouw persoonlijk biedt.

Aubergine uitgeverij, januari 2015. ISBN/EAN: 978-94-6266-056-4

 

 

February 01, 2014

Jong en veelbelovend

Carolien Gehrels, wethouder Kunst en Cultuur opent de tentoonstelling ‘Jong en veelbelovend’ in de Stopera. De tentoonstelling bestaat uit portretten van jonge mensen die Simone Henken in de loop van 6 jaar gevolgd heeft.

Uitgegeven door deGraaff uitgeverij in Utrecht ISBN/EAN:978-90-77024-79-9  

 

Commentaar van het Amsterdams Fonds voor de Kunst: "Het fonds is enthousiast over de expositie. De portretfoto's zijn sterk en van goede kwaliteit. De foto's zijn representatief voor de buurt en het onderwerp 'Jong en veelbelovend' biedt een sterke boodschap, juist in een buurt die gezien wordt als achterstandswijk. Tevens is de expositie in onze ogen een mooie afsluiting van een langdurig project.

February 09, 2014

Pietje Bell2, de jacht op de tsarenkroon

Pietje Bell 2: De Jacht op de Tsarenkroon is het vervolg op de zeer succesvolle eerste Pietje Bell film. Hoe zou het verder gaan met Pietje Bell en zijn vriendjes van de Zwarte Hand? Natuurlijk beleven ze weer allemaal nieuwe spannende en komische avonturen.

 

ISBN10 - 9020621033

ISBN13 - 9789020621037

January 01, 2020

Thuis in Holland, over intergratie

Holland is a country where many people with different cultural backgrounds and nationalities  have found a home. This book is all about people who are faithful to their own background but do function successfully in a country with different morals. It is a research of the difference in clothing and behaviour, and how these are influenced by each other. The people are wearing their own culturalbounded clothes. 

The pattern of the fabrics refers to typical Dutch designs and clichés such as windmills, tulips, Delfts Blue and wooden shoes. 

It often results in humorous pictures, so that a challenging subject like intergration becomes accessible.

Please reload

9e65-3a64-44ac-93fa-d7bbc08000ab.jpg
safe_image.jpg

June 17, 2019

My last days with Joerie

NU TE ZIEN

Uitvaartmueum Tot Zover in Amsterdam tot januari 2020

This is a story about love. It's about my profound connection with a little dog, Joerie. We've shared our lives for nearly 17 years. Then, in February 2016 she became ill. She was already deaf and became blind due to cataracts. She also suffered a stroke and had an intestinal infection. I started to make pictures of our last precious moments. On Friday the 13th May, she passed away.
It's a story about love and accepting the unavoidable fate of death.

March 09, 2010

Later is nu

Ma is levenslustig, actief en fit.

Ze heeft enkel een beetje moeite met slikken en gaat daarom naar de dokter.

Op 11 oktober 2009 krijgt ze de uitslag te horen: slokdarmkanker.

De strijd om te overleven begint.

Ze overlijdt op 12 maart 2010.

Het ondenkbare is waarheid geworden.

Het heden heeft de toekomst ingehaald.

 

Dit boek is opgedragen aan Ma.

Het bevat de laatste foto’s van haar reis naar de eeuwigheid.

Het zijn ook de laatste foto’s van het ouderlijk huis dat in diezelfde periode verkocht werd in verband met de bouw van een treinstation.

 

Mijn jeugd lag daar en is niet meer.

Het ouderlijk huis is niet meer.

Ma is niet meer.

Alles in memoriam.

January 02, 2005

Pietje Bell DVD

Pietje Bell weet als geen ander de stad op stelten te zetten met zijn avonturen. Sommigen spreken er schande van, maar anderen vinden hem een held, zoals zijn vriendje Sproet. Pietje doet allerlei pogingen om geld te verdienen. Hij vindt een baantje als krantenjongen en organiseert een eigen circusvoorstelling.
 

March 04, 2002

Pietje Bell’s, tips en trucs

Noem het een handleiding. Of een boek vol instructies. Of kijk ernaar als een gebruiksaanwijzing. Hoe dan ook, dit is hét boek van Pietje Bell's Bende van de Zwarte Hand, vol tips & trucs om samen te zweren. Alles wat je altijd al hebt willen weten over: 

* kattekwaad uithalen

* geheime clubs oprichten

* wachtwoorden

* vergaderen

* de regels

* onzichtbare inkt

 

ISBN10 - 9054447915 ISBN13 - 9789054447917

May 27, 2023

Lightroom uitgelicht

Lightroom is een handig en leuk programma voor het beheren, bewerken en presenteren van digitale foto's. Onder de motorkap van dit ogenschijnlijk eenvoudige programma bevindt zich een schat aan mogelijkheden die voor fotografen van elk niveau onmisbaar zijn. In dit praktische en kleurrijke boekje gaan de ervaringsdeskundigen Date van Utteren en Simone Henken uitgebreid in op de vele mogelijkheden van dit veelzijdige programma.

 

Van Duuren Media

 

ISBN10

9059403339

ISBN13

9789059403338

Please reload