Volg je intuitie

Soms valt iemand je op tussen al die honderden mensen die voorbijlopen, elke dag weer. Plotseling lijkt het alsof er een lichtje aan gaat en die persoon eruit springt. Dat gebeurde mij toen ik voor een opdracht een voorstelling moest fotograferen. Heel even keek ik niet naar wat er op het podium gebeurde maar keek achterom naar het publiek. En daar zat een jongen die meteen mijn aandacht trok. Hem wilde ik leren kennen en fotograferen.

Dan moet je toch altijd weer zo'n drempel over maar als je het niet doet is het moment verloren. Dus ik ben op hem afgestapt en hij antwoordde: "Dat moet ik even mijn moeder vragen".

We hebben een afspraak gemaakt en gisteren hebben we wee uur lang intensief gewerkt en dan ziet het beeld er zo logisch uit, alsof het in een minuutje gepiept is.

Het heeft dynamiek door het haar dat lijkt te bewegen, het is tegelijk stoer, rock and roll en ook weer poëtisch zacht door de bewegingsonscherpte aan de randen. Het verwijst naar de oude meesters zoals Rembrandt terwijl het zo eigentijds is. Het contrast van het blanke gezicht dat omlijst wordt door het donkere haar, de simplistische kleurstelling van paars en zwart, de super eenvoudige basisvorm van het lichaam waar het hoofd op balanceert, de indringende expressie van het gezicht maakt dat ik er heel blij van wordt. Als fotograaf zoek ik toch altijd weer naar die essentie.

Vanaf nu ga ik Kevin elk jaar fotograferen tot hij 18 is. Hij is nu 12.

Gelukkig heb ik mijn intuïtie gevolgd...

https://www.simonehenken.com/in-opdracht?lightbox=dataItem-jgnhj7qd

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square