Je netwerk is de bron

NETWERK en DROOMKLANT

Je netwerk is de bron waaruit je opdrachten put. De kwaliteit van het netwerk is dus van ultiem belang. Welke mensen, op welke posities kunnen je verder helpen om je business verder te ontwikkelen? Wie zijn je droomklanten en hoe krijg je toegang? Een belangrijke vraag die ons gesteld werd door Kevin de Randamie van Braenworks academy. De vraag is confronterend en ook een beetje verontrustend. Confronterend want durf ik die klant dan wel te benaderen? Meteen komt bij mij dat stemmetje in mijn hoofd "Waarom zouden ze mij vragen?" "Ben ik wel goed genoeg?" En de vraag is verontrustend omdat de droomklanten daadwerkelijk uitgenodigd gaan worden op het Creative Revolution Event. Oh jee, dat wordt wel heel concreet

Dus vertoon ik vluchtgedrag; ik stel het uit tot morgen, ik schrijf een lijstje met droomklanten maar even later streep ik alles weer door. Fantaseren over die ene, ultieme klus is toch een stuk veiliger dan daadwerkelijk de stappen ondernemen om die fantasie werkelijkheid te laten worden. Herkenbaar? Maar goed, ik ben de opleiding bij Braenworks aan gegaan en ik zal het afmaken ook. Dus geen geteut en getreuzel meer en ik zal het lijstje opstellen voor a.s zaterdag, want dan is de deadline.

DIRECTE NETWERK

Nu is nadenken over die ene, wellicht onbereikbare droomklant zeer noodzakelijk onder het motto 'The sky is the limit and beyond", maar mijn ervaring leert dat mijn zeer directe netwerk verrassende resultaten kan opleveren. Zoals mijn buurman en 'co-parent' voor mijn hondje Ella, professor in international Aviation Patrick Honnebier. Als ik lange dagen moet maken voor mijn werk haalt hij Ella bij mij thuis op en zorgt voor haar. Om hem daarvoor te bedanken heb ik een foto van hem gemaakt voor zijn social media platforms, waar hij enorm blij mee is.

Patrick schreef een klinkende review op LinkedIn en sindsdien is mijn site al honderden keren bekeken. Het directe resultaat van zijn netwerk. Ik ben ineens zichtbaar geworden voor een internationale gemeenschap van vliegtuigbouwers, kopers van Boeings and privat jets e.d. Of die zichtbaarheid klinkende munt oplevert valt nog te bezien, maar die zichtbaarheid is wel een eerste stap. En dat allemaal door mijn buurman en hondenoppas.

Een ander voorbeeld is Elke Kuijper. Zij is eveneens een deelneemster aan de Braenworks Academy en zo heb ik haar leren kennen. In mijn groep zitten zoveel interessante, culturele ondernemers die ik graag wil voorstellen. Elke is in haar dagelijkse werk perswoordvoerder van Amnesty International. Daarnaast is zij ontwerpster van graphic designs die zij verwerkt op allerlei producten als tassen, schoenen, achterwanden etc. Noem maar op, de mogelijkheden zijn legio. Gisteren had zij een mijlpaal. Zij heeft haar bedrijf @nomalangadraws ingeschreven bij de KVK en ze is dus nu officieel in business. Haar designs geven producten een meerwaarde; je gewone sneakers worden een unicum met haar design, de muur in je bedrijfspand krijgt een verrassende uitstraling, een cadeau voor die ene bijzondere vriend wordt persoonlijk en uniek.

Om een idee te geven wie Elke Kuijper is en wat voor designs ze maakt, heb ik haar geportretteerd.

instagram.com/nomalangadraws/

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square