De laatste aai

May 15, 2019

Op vrijdag 13 mei 2016 overleed mijn meest dierbare hondje Joerie. Nu, 3 jaar later herleeft Joerie in de tentoonstelling De laatste aai in het Uitvaartmuseum in Amsterdam. Op woensdag 12 juni om 17.00 uur is de opening om 17.00 uur

Het is een emotionele gebeurtenis voor mij. Hoewel de ergste, rauwe pijn gesleten is en ik echt geen huilebalk ben, vloeien de waterlanders weer regelmatig om het verlies van dit beestje. Zij zit zo onder mijn huid en in mijn systeem verweven. Nooit ben ik dichter bij een levend wezen geweest als bij haar. En ik MIS haar. Nog steeds!

Raar? Voor mensen zonder dieren misschien wel. "Het is maar een hond en je neemt toch gewoon een nieuwe?" Zo is het niet voor mij. In mijn leven zijn er altijd dieren geweest en het is altijd verdrietig als je afscheid van ze moet nemen. Maar Joerie is een geval apart. Nooit heb ik dit kunnen vermoeden of zien aankomen, zo'n diep gevoel van verbondenheid. "Het is een eer om jouw vrouwtje te zijn". Ik fluisterde het wel eens in haar oortje als je naast me lag in bed. Ik heb ook niet geweten hoeveel hartzeer (letterlijk) haar verlies zou brengen en hoe verslagen en schuldig ik me voel(de) omdat ik haar niet uit handen van de dood heb kunnen weghalen. 

Toen het Grote afscheid in 2016 begon - ze was oud, blind, doof, kreeg een tia en ontstekingen - heb ik haar laatste dagen met haar gefotografeerd. Om bij haar te zijn, een laatste eerbetoon. Al voelde ik me daar dan ook weer schuldig over. Zo gecompliceerd allemaal...

Maar ik ben trots en zo dankbaar dat Joeri alle aandacht krijgt die ze verdient en herleeft. Naast mijn foto's zijn er ook werken van o.a. Tinkelbel en Stephan van Fleeteren te zien.

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

December 15, 2019

May 15, 2019

May 10, 2018

May 1, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Photographic designer specialized in portraits, advertisements and long term projects with  social relevance. Amsterdam, Netherlands (31) 06 50455055